Wat is contextuele therapie?


CONTEXTUELE THERAPIE

Uiteenlopende problemen, van onzekerheid tot depressiviteit en van relatieproblemen tot overspannenheid, kunnen voortkomen uit gedrag en gedragspatronen. Van jouzelf, maar ook van de mensen om je heen, zoals je partner, ouders, kinderen en collega’s. Gedragspatronen kunnen op hun beurt weer beïnvloed worden door de ervaringen die je van kinds af aan hebt opgedaan en door de ervaringen van (voor)ouders.
Met contextuele therapie geef ik je inzicht in deze (vaak niet verwerkte) ervaringen. Door dat inzicht schijnt er mogelijk nieuw licht op jouw gedrag en gedragspatronen en kan je ervoor kiezen om jouw gedrag te beïnvloeden en de patronen te doorbreken. Hiermee kun je de moeilijkheden die je in het leven ervaart verlichten of zelfs oplossen. Daarnaast krijg je inzicht in het gedrag van de mensen om jou heen en kun je beter plaatsen waar dit vandaan komt en inzien dat dit niet direct persoonlijk aan jou gericht is.

NIET BEOORDELEN, MAAR ANALYSEREN

In contextuele therapie draait het niet om goed of fout, maar vooral over de invloed die bepaalde ervaringen hebben (gehad). Als de keuzes die je in het verleden gemaakt hebt niet de uitwerking hadden die je wenste, is het niet van belang dat te beoordelen. Belangrijker is om je bewust te worden van dat wat niet helpend of passend is. Die bewustwording is het begin van verandering. Daarna kunnen we op zoek naar wat voor jou wel helpend kan zijn, zodat je je goed voelt bij de keuzes die je maakt en deze minder conflicten teweegbrengen binnen jouw relaties.
Zo leggen we met contextuele therapie de verbinding. Een contextuele investering in jouw toekomst én in die van de mensen die je liefhebt.

THERAPIE OP MAAT

Omdat contextuele therapie gestoeld is op individuele ervaringen en gedragspatronen, kan ik vooraf niet zeggen hoe jouw traject eruit komt te zien. Samen bekijken we aan de hand van jouw vragen, behoeften en verwachtingen, hoe we de therapie het beste kunnen vormgeven. Zo maak ik ook gebruik van inzichten uit de hechtingstheorie, de systeemtheorie, EFT, RET, oplossingsgerichte en narratieve therapie en de Transactionele Analyse.

VRIJBLIJVEND BELLEN VOOR MEER INFORMATIE MAG ALTIJD. JE BENT WELKOM!

Contactgegevens

Bezembinder 43
3341 HE Hendrik-Ido-Ambacht
[email protected]
06 42 41 50 37

Image